11 Eylül 2016 Pazar

Boğaz Ağrısı Ve Çözümleri

Bu yazımda sizlere boğaz ağrısının doğal yollardan tedavisini yazacağım.Bu yazıyı yazmamın sebebiyse geçenlerde kendimin hasta oluşudur.Neyse çok fazla uzatmadan yazımıza geçelim. 1)Tuz+Su:Yarım bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı kadar tuz koyun.Bunu soğumaya bırakın.Daha sonra gargara yapın.Boğazınızdaki mikropları öldürür.Boğazınızı arındırır.Rahatlama sağlar.
2)Karbonat+Limon:Kesinlikle yapılması gereken bir işlemdir.Bir bardağa iki limon sıkın.Sonra 2 tatlı kaşığı karbonat ekleyin.Eğer karbonatınız kuvvetliyse 1 tatlı kaşığı yeterli olacaktır.Bu yaptığınız boğazınızın ağrısının geçici olarak kaybolmasını sağlayacaktır.Tavsiyemdir.
3)Karanfil:Boğaz ağrısını rahatlatmak için kullanılan en basit yöntemlerden birisidir.2-3 tane karanfili ağzınıza atın ve çiğneyin.Karanfilin verdiği acı size boğazınızın acısını unutturur.
4)Kırmızı Biber:Yarım çorba kaşığı kırmızı biberi yarım fincan sıcak suyla karıştırıp günde 2 kez gargara yapın.Kırmızı biberin miktarı önemlidir.
5)Antitbiyotik:Artık bu son çözümümüz.Yukarıdaki bütün yöntemleri denedikten sonra halen boğaz ağrımız bize rahat vermiyorsa doktor aracılığıyla antibiyotik alabiliriz.Ancak antibiyotik konusunda acele etmeyin hastalığınız bir hafta içinde geçmez ise o zaman bir doktora gitmenizde fayda vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder